Međunarodni aerodrom Sarajevo pružio podršku BH Telecomu u implementaciji Sistema upravljanja zaštitom informacija ISO 27001

Predstavnici Sektora upravljanja sistemima Međunarodnog aerodroma Sarajevo održali su sastanak sa predstavnicima Centra za upravljanje kvalitetom BH Telecoma u ponedjeljak, 20. januara u prostorijama Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Tema sastanka bila je implementacija Sistema upravljanja zaštitom informacija ISO 27001 unutar organizacije BH Telecoma, a za koji je Međunarodni aerodrom dobio certifikat u oktobru mjesecu 2013. godine.
Na sastanku su predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo pružili podršku, kolegama iz BH Telecoma u ostvarivanju cilja uspostave ovog sistema unutar organizacije, ali su podijelili i svoja iskustva u integraciji dva ili više sistema, (u ovom slučaju ISO 9001, ISO 14001 i sistema 27001).
Implementacijom ovog internacionalno prepoznatog standarda, ove dvije kompanije dokazuju da su aktivnosti koje provode, postavljene na visokom nivou uz odgovarajuću kontrolu i praćenje rizika, čime se osigurava cjelovitost, dostupnost i povjerljivost informacija.
Na kraju sastanka, dogvoreno je da će BH Telecom, kada je u pitanju implementacija sistema 27001, imati punu podršku Međunarodnog aerodroma Sarajevo i u budućem periodu.